Mazzy S MCE triple play.. - Mazda Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 05-17-2017, 06:30 PM Thread Starter
MazdaWorld Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Mazzy S MCE triple play..

I am now up to ..count 'em... three milly millers. The latest edition being a 2001 snow white mica/champagne silver which has 145k miles. I have driven it nearly hundred miles since buying it and so far (knock on wood) it is exceeding expectations. I had thought, based on PO's info given, that it was barely running and so I was grabbing it for parts.

Last edited by skyjockey70; 05-18-2017 at 10:40 PM. Reason: Inclusion of model yr
skyjockey70 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 05-18-2017, 10:44 PM Thread Starter
MazdaWorld Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Not sure if anybody else has had to do as I have with 2/3 of my millys. I was having a no crank/no start condition and after having monkeyed with pulling the starter and doing various tests, I finally resorted to attaching an add-on grounding strap. It made the difference. That's now two of these cars I have had to do this with.
skyjockey70 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-10-2017, 10:25 AM Thread Starter
MazdaWorld Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
179K .. she hides her age well

Well,

I think it's time to get her cleaned up and all dolled up. My 'elder-states woman' is the most enjoyable of the trio to drive. Just need to get a PA State inspection in the coming week and then I won't have to have my head on a swivel looking for cops. At the moment though, the MIL/CEL is in its usual condition ... illuminated.. heated O2 sensor malf.. P0138. I'll have to peak under and see if I have a wire minus some insulation as has been the case before. Quite certain the sensors themselves are a non-issue since I replaced all 4 at around 140K miles. I've driven it for about 100-200 miles since sealing up plug wells 2-4-6 with ultra black silicone. Prior to, 2-4 wells were flooded with oil and producing serious misfiring.. ☹️
skyjockey70 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mazda Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome