Who has the most miles/problems on their Milly? - Mazda Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 562 (permalink) Old 02-24-2003, 04:09 AM Thread Starter
Gold Member
 
extermin8r's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,268
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thumbs up

Hey everyone just thought I would try to get a thread going where all us Milly owners can have some input. As I watch the miles on my odometer continue to creep up from my daily long drives I began to wonder if many others have high mileage on their car. So post it here. Format it as follows:

Year:
Mileage:
Major problems you've had:

Here's mine:

1995 S (owned 1 year 2 months)
119,532 miles
Complete engine rebuild at 99,800 miles ($6,500)

Feel free to post even if you have an 01 Milly with only 20k
extermin8r is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 562 (permalink) Old 02-24-2003, 09:45 AM
Junior Member
 
Image_800's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Sydney, Australia
Posts: 400
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Well, considering I have one of the oldest dated Millenia's on here (because the Mazda released the Milly 1 year early in Australia), I better put up my mileage.

Year: 1994 S (released in Australia as the Eunos 800)
Mileage: 115,853 km or 71,987 miles (**** metric system here)
Major problems you've had:
1. Leaking water pump (refilling radiator every 2 days)
2. Cracked radiator (replaced)
3. Cracked engine mount (replaced)
4. Leaking oil pan (replaced)
5. CD Changer starting to lock up a lot (my tunes!!!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Image_800 is offline  
post #3 of 562 (permalink) Old 02-24-2003, 11:48 AM
Platinum Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Bend, OR
Posts: 3,697
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to Skiusa2005
Year: 1998 Millenia S

Mileage: 90K (25000 miles this last year )

Problems I've had: NONE AT ALL....except a malfuntioning TCS...but that stoped and hasn't happened in about 6 months.

I will add one more thing to extermin8r's list of what to post

how long have you had your Millenia: bouts a year.....(2nd milly though)

-2004 Audi A4 1.8TQ Ultrasport....jet black

-2005 BMW X5 4.4i Sport Package....jet black

-2004 Crownline 202LPX....amethyst red - for sale
Skiusa2005 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 562 (permalink) Old 02-24-2003, 03:10 PM
Mazda Newbie
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 73
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
My car is a 95S with approx. 115,000 miles on it.

Problems that I have had:

1. Heater stopped functioning - turned out the the control module had to be replaced and it cost $800.
2. Supercharger belt wore out - replaced $75.
3. CV boots split - replaced $250.
4. Oxygen sensors replaced.
5. Arm rest replaced.
6. CD changer in trunk is not reading discs consistently anymore.

The car runs great!
DRT95S is offline  
post #5 of 562 (permalink) Old 02-24-2003, 03:45 PM
Gold Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: New Jersey
Posts: 1,638
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I have 80k miles on my car (Just hit 80k yesterday hehe), and the only problems to date I've had are replacing an idler pully ($100 installed), and the steering wheel going up and down is on the fritz.. I just turned it off.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Shayaan is offline  
post #6 of 562 (permalink) Old 02-24-2003, 04:48 PM
Silver Member
 
bryanj's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Littleton, Colorado
Posts: 903
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
1995 2.5L

Mileage:91,000

Owned:13 Months

Problems:
Bought car with 79k
Around 83k had egr work/new valve cover gaskets etc $1200.00
Now-Just a stupid creak sometimes in driver rear door

'95 2.5lThule Rack,and no third brake light!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Mobile Internet?Visit www.pangeaproductions.net/wap
bryanj is offline  
post #7 of 562 (permalink) Old 02-24-2003, 06:11 PM
Platinum Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Somerset NJ BITCHES
Posts: 5,747
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
1999 2.5L

Mileage:40,602

Owned: 58 days



Problems:
Bought car with 36,272

1.When I first bought it from Wayne mazda I had the Mildew smell from AC vents..local trip to pep boys fixed that right quick...

2.Old windshield wipers..Good ole pepboys...

3.Now its in the shop fixing the terrible gas mileage due to the common fuel sending units..

4.I've heard the popping noise 3 times since I've had the car under hard braking or slight accel but haven't happened at all since within the first 2 weeks Ive had the car..guess maybe it was settling in...Prob not but who knows..

5. Need new key switch..When you turn key sometimes it takes a little bit more turning to start the car..

Minor ones nothing major...All under warranty so I figured i'm good..I bought extended warranty to cover my ass so I should be ok

BAN

U aint live long nuff to be a soldier...
Welcome to another day in the jungle ya'll...
Leader & Originator of the Leader & Originator club...


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Milleniahead is offline  
post #8 of 562 (permalink) Old 02-24-2003, 11:58 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Mass.
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to djsoniq Send a message via Yahoo to djsoniq
1999 S, owned since July of 2001.

110,000 miles, bought it with 58k, yuck!

My car has been pretty much ok.
Last week though it wouldnt start, and for no known reason. So I had it towed to the dealer. They found a small wire connected to the starter solenoid I believe had corroded and broken off. Cost me about $300 between towing and repair. I bent a rim hitting curb 2 weeks ago during a snowstorm, which I replaced. When the dealer went to do the allignment they toldme I have two other bent rims. Has anyone else had this problem? They ALSO said that I should have had my timing belt replaced at 100k, a $1200 job, and that I'm probably driving on borrowed time. Anyways that's it so far...

By the way, for the guy who had the TCS problem,was it during cold weather? When it's really cold the TCS won't function properly and the light will be on for few minutes until the car warms up...


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

99 Millenia S, HID's, PIAA Ion Crystal Fog's, Maxxim 17's, Toyo Proxes FZ4's, Audiobahn/Memphis Audio system, tinted windows and tail lights
djsoniq is offline  
post #9 of 562 (permalink) Old 02-26-2003, 03:19 AM
Mazda Newbie
 
Join Date: Aug 2002
Location: Auckland. New Zealand.
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
1994 Eunos 800 Millercycle. New Zealand owned. Imported from Japan @ 60,000Kms. Now done 170,000kms and most of it relatively trouble free.
Work done includes;

All front CV's
Engine Mount
Brakes (pads and disks)
Cam belt and water pump
Air intake hoses (starting to harden up with age and split)
Other small niggly things

That's about it.

As the car is now getting a bit long in the tooth, have made the decision to trade up to a 98 model with about 40,000kms on the clock - again a Jap import through Mazda in New Zealand.
Dean is offline  
post #10 of 562 (permalink) Old 02-26-2003, 08:23 PM
Mazda Newbie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
What's up?...I'm a new member on this site but I have a '95 Millenia with 142,000 miles on it, and haven't had that many problems with my Milly. I've had a cracked radiator that got replaced, and the air conditioner kinda wacks out sometimes but not always...i've had a few other minor engine problems but nothing really serious
Jomama3001 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mazda Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome