Mazda Forum - Reply to Topic
Thread: Millenia S VERY slow acceleration Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Mazda Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
10-01-2018 08:08 PM
taylor_hindman To get the rear off you have to remove the solenoid pack off the back side of the upper intake pipe and then remove the solenoid and bracket off the fire wall and then you can finagle it out of the back through the top. The front is easy. Remove the front intercooler will make it easier to get to the upper exhaust manifold bolts. If you knock them out you won't get a code for it or at least I haven't yet and I've been driving it like this for the past year.
08-11-2018 06:45 PM
nivram I to have a accelerating problem with the AC turned on, but when I am am in second gear or third, the motor just falls flat or hesitates till I slowly reach 2800 RPM and then it starts to move. Could this be the TPS? Throttle position sensor? If so how do you set it to the right position. Its a ----- to get to.
The car runs good without the AC compressor turned on. I don't believe this is normal.
08-09-2018 11:41 PM
Clayton88 I have a 2001 Mazda Millenia with similar problems. I was wondering if you ever got yours to accelerate like normal again? Did you cut the Cats off? If so, did that mess with the 02 sensors?
10-12-2012 09:21 PM
TravisJamesBarrett please remove double post
10-12-2012 09:13 PM
TravisJamesBarrett I think my cat(s) may be clogged as well. although I have not been able to figure out how to get the pre cats off. anyone done this or gut them on the car ?
09-19-2012 01:51 PM
Subzero2012 Sure no problem, keep us update

Zoning
09-19-2012 12:21 AM
Kenneth4 @Subzero I'll be sure to keep you updated when I get it looked at. And if I get any codes back I'll post them.

Sent from my LG-AS855 using AutoGuide.Com Free App
09-19-2012 12:19 AM
Kenneth4 I'll put the codes on here Friday. That's the only day I'm not busy this week.

Sent from my LG-AS855 using AutoGuide.Com Free App
09-19-2012 12:06 AM
Subzero2012 If you don't get any codes then it's the CaTs

Zoning
09-19-2012 12:01 AM
mazda-fla Pull the codes and post them. That would be the first place to start.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome